Tanssi luonnossa

ElinMaria tanssii meren äärellä
Anna tuulen, meren aaltojen, ukkosmyrskyn jälkeisten sadepisaroiden, pimeän yön hiljaisuuden täynnä tähtiä, vanhan metsän kuiskauksen ja lintujen sinfonian liikuttaa itseäsi. Luonto pitää sinut hetkessä ja luo yhteyden eri aistien ja elämän välille. Luonto on tila, jossa voimme vain olla ja tuntea olevamme elossa.
Tervetuloa mukaan tutkimaan luontoa sinussa ja ympärilläsi luontotanssitapahtumissamme Saaristomeren kansallispuistossa ja muissa paikoissa keskellä luontoa.
Lue lisää
Dokumenttielokuva Metsätanssista Seitsemisen kansallispuistossa

Asiakaspalaute

Saaristotanssit oli liikuttava ja sydämellinen tapahtuma, joka sai minut todella yhdistymään luontoon, itseeni ja muihin. Tärkeät elementit: Luottamus luonnon kykyyn puhua meille, läsnäolo ja avoimuus tuntemattomalle, leikkimielisyyden ihana lahja, kehykset, jotka tekivät kaiken mahdolliseksi... lämmin ja salliva ilmapiiri. Luottamukseni syvyys itseeni ja kykyni hyväksyä itseni ja antaa itseni olla todella elossa kasvoi tämän yhteisen ajan aikana ja sen jälkeen. Olen hyvin onnellinen, että sain tilaisuuden olla osa tätä - sydämellinen kiitokseni teille! Odotan innolla, että pääsen taas liikkumaan kanssanne ja liikuttumaan. <3

Monica Björk
Saaristotanssit

Kiitos kurssista Metsätanssit! Olette erittäin ammattitaitoisia, lempeitä ja huomaavaisia opastaessanne ja innostaessanne muita ihmisiä. Kaikki kurssilla oli hyvin järjestetty jokaista yksityiskohtaa myöten. Loitte turvallisen ilmapiirin ja autoitte saamaan kontaktin itseeni, muihin ja luontoon

Silja Mäki
Metsätanssit

Meditatiivista runoutta liikkeessä. Moving Heartin kutsun myötä avautuu portti yhteisöllisyyden ja rakkauden tuntemiseen, tila, jossa kaikki kasvavat vaikutelmien ja ilmaisujen kautta. Pyyteetön opastus luonnossa yhdessä ElinMarian ja Gabrielin kanssa, liikkeessä, hiljaisuudessa ja tanssissa. Lisää rakkautta ja harmoniaa.

Albin Sterner
Forest Dance, Ruotsi
Anna tuulen, meren aaltojen, ukkosmyrskyn jälkeisten sadepisaroiden, pimeän yön hiljaisuuden täynnä tähtiä, vanhan metsän kuiskauksen ja lintujen sinfonian liikuttaa itseäsi. Luonto pitää sinut hetkessä ja luo yhteyden eri aistien ja elämän välille. Luonto on tila, jossa voimme vain olla ja tuntea olevamme elossa.
Tervetuloa mukaan tutkimaan luontoa sinussa ja ympärilläsi luontotanssitapahtumissamme Saaristomeren kansallispuistossa ja muissa paikoissa keskellä luontoa.

Tanssi luonnossa

TANSSIMINEN LUONNOSSA perustuu liiketutkimuksiin, Instant Compositioon, mindfulnessiin ja somaattiseen liikkeeseen. Latinankielinen sana soma tarkoittaa "elävää kehoa". Somaattinen liike on kehotyön ja liikuntatutkimuksen osa-alue, jonka tavoitteena on kokea ja tuntea liike kehosta käsin. Kun tunnistamme itsemme hengittävän kehomme avulla, itse koettu maailma alkaa muuttua ja muuntua. Tästä aistimisen ja olemisen paikasta voimme saada runollisen pääsyn kaikkeen, mitä siellä on. Rakennamme yhteyttä ja vuorovaikutusta ympäristöömme. Pohjimmiltaan, kun kosketamme puun ihoa, voimme samalla tuntea, että puu koskettaa meitä.

Elävä keho

Ymmärryksemme elämästä nousee elävistä kehoistamme. Voimme kokea asioita - voimme koskettaa, kuulla ja maistaa asioita - vain siksi, että olemme itse osa havaitsemaamme järkevää maailmaa! Hengittävä aistiva keho saa ravintonsa meitä ympäröivästä ympäristöstä. Emme ole erotettavissa luonnosta, vaikka sivilisaatiomme teknologioineen ja arkkitehtuurineen voi saada meidät tuntemaan itsemme irrallisiksi. Moving Heart haluaa luoda kokemuksen ilman lukemattomia inhimillisiä artefakteja, kuten asfalttiteitä ja katuvaloja, puhelinten, tietokoneiden ja televisioruutujen virtuaalitodellisuuksia. Luonnossa tanssimalla voi kokea vahvemman yhteisöllisyyden tunteen teknologisesti kehittyneessä maailmassa. Täällä voit ravita ruumiillisia tuntemuksiasi ja tilaa sanojen ulkopuolella.

Tutkimus

Tutkimukse osoittavat, että tanssilla ja luonnolla on parantava kyky vähentää stressiä ja lisätä hyvinvointia. Jo viiden minuutin metsäkävelyn jälkeen pulssi laskee ja verenpaine sekä veren stressihormonit vähenevät. Aivojen kasvu on riippuvainen siitä, että luonnossa tapahtuva stimuloi; että kuulee lintujen laulun, tuntee tuulen ja näkee kaikki luonnon muodot ja värit. Vietetty aika luonnossa tanssin kanssa voi luoda uusia näkökulmia ja paremman pääsyn itseemme.

Moving Heartin kurssit ja retriitit

ElinMaria ja Gabriel ovat viettäneet päivittäin tuntikausia, joskus kuukausia eläen yksinkertaista elämää luonnossa ja tutkineet tanssia, meditaatiota ja joogaa luonnossa ja luonnon kanssa. Rakastamme jakaa aarrepaikkamme ja viedä sinut paikkoihin, joissa luonto hallitsee aistimuksellista osallistumistamme; luonnonvaraisissa metsissä, joissa on vanhoja puita ja soita, saarilla, joilla ei ole autoja ja jotka ovat täynnä kalliota ja tuulta, tai lumisella vuorenhuipulla. Suurin osa kursseistamme ja tapahtumistamme tapahtuu luonnonvaraisilla alueilla, joissa sivilisaation äänet ovat vähäisiä tai niitä ei ole lainkaan; Suomen ja Ruotsin pohjoisessa tai maaseudulla tai saaristomeren kansallispuistossa. Tässä osassa maailmaa on mittausten mukaan yksi maapallon puhtaimmista luonnosta ja hengitysilmasta. Saariston kulttuurimaisema ja luontotyypit kuuluvat Suomen monimuotoisimpiin ja ne on listattu Unescon biosfäärialueisiin. Täällä voit yksinkertaisesti levätä liikuntaretkelläsi, jakaa aterian leirinuotion äärellä tai istua hiljaisuudessa tähtien alla. Toivomme, että ravitsemme yhteytesi luontoon, itseesi ja saat tunnetta siitä, että olet elossa ja ravittu.

Anna tuulen, ukkosmyrskyn jälkeisten sadepisaroiden, pimeän yön hiljaisuuden täynnä tähtiä, vanhan metsän kuiskauksen ja lintujen sinfonian liikuttaa itseäsi. Tervetuloa mukaan tutkimaan luontoa itsessäsi ja koskettamaan luontoa ympärilläsi.

Tilauslomake
Ota yhteyttä!