Yhteisötanssi

Ryhmä ihmisiä tanssii kallion päällä.
Yhteisötanssi on menetelmä, jolla annetaan ihmisille, jotka eivät työskentele ammattimaisesti tanssijoina, mahdollisuus taiteelliseen työskentelyyn tanssin parissa. Tanssitaiteilijan ohjaama teos perustuu paikkaan ja siellä asuviin ihmisiin, ja siinä korostetaan heidän tarinoitaan.
Lue lisää

Asiakaspalaute

Tämä on ollut fantastinen ja tärkeä kokemus. Kuvaaminen ja prosessi olivat hauskoja, ja se on erityinen kokemus. Minulle oli suuri haaste uskaltaa tanssia. Mutta ajan myötä annoin mennä ja siitä tuli hauskaa. Sait meidät näkemään kauneuden jokaisen yksilön ilmaisussa. Loit hyväksyvän ilmapiirin. Olen kasvanut uskaltamalla päästää irti esteistä ja avautua.

Sahar Svedberg
Imprint Community Dance Project

Mahdollisuus työskennellä taiteellisesti elokuvan kanssa on merkinnyt minulle sitä, että sain tilaisuuden nähdä kehoni taiteellisena, ilmaisuvälineenä, hienona esillä olevana asiana, jonka pitäisi olla juuri sellainen kuin se on, koska sen on tarkoitus olla sellainen. - Nämä ovat ajatuksia vartalostani, jotka vammaisena unohdan hyvin helposti kaikkien muiden ihanteellisten kuvien ja medioiden keskellä, joissa normi on kaukana siitä todellisuudesta, miltä vartaloni näyttää ja näyttää ... Olen siitä niin kiitollinen!

Marlene Bergqvist
Imprint Community Dance Project

Moving heartin perusarvot

En ole kiinnostunut siitä, miten ihmiset liikkuvat, vaan siitä, mikä saa heidät liikkumaan." -Pina Bausch

Moving Heartin arvot perustuvat osallisuuteen, jossa erilaiset ihmiset, joilla on erilaisia ominaisuuksia ja kykyjä, voivat luoda yhdessä yhtäläisissä olosuhteissa ja mahdollisuuksissa. Jokainen yksilö voi tuntea, että hän osallistuu samaan yhteiseen tavoitteeseen ja että hän on suoraan mukana luomisprosessissa yhtäläisin ehdoin ominaisuuksistaan riippumatta.

Meitä kiinnostavat sellaiset kysymykset kuin "Milloin liikkeestä ja taiteellisesta luomisesta tulee merkityksellistämistä kaikille?". Milloin liikkeestä tulee runoutta? Mikä saa sinut uteliaaksi ja kiinnostuneeksi omasta liikkeestäsi ja muiden ihmisten liikkeistä? Mitä on tanssi ja milloin tunnemme tanssivamme? Mikä voisi olla tanssillisen ajattelun tila? Miten koemme yhteisen taiteellisen päämäärän erilaisuudesta huolimatta?

Olemme uteliaita siitä, miten taiteelliset prosessit ja tanssin luominen voivat tapahtua tanssista erityisen kiinnostuneen yleisön tai/ja ammattilaisten vakiintuneen näyttämön ulkopuolella. Uskomme, että nykytaiteen ja tanssin on tarkoitus olla muutakin kuin vain pienelle vakiintuneiden taiteilijoiden ryhmälle tai vain akateemisten seinien sisällä. Haluamme tehdä taiteellisista prosesseista helposti lähestyttäviä monenlaisille ihmisille.

Laajan taustamme ansiosta, jonka avulla voimme tuoda tanssia monenlaisiin tiloihin ja erilaisille ihmisille, yksi pääpainopisteistämme on tuoda yhteiskunnallinen tarkoitus ja yhteisölliset arvot tasa-arvosta ja jokaisen ainutlaatuisesta ja luonnollisesta vaikutelmasta olla taiteilija taustasta, koulutuksesta tai kokemuksesta riippumatta.

"Keho on elävää taidetta. Liikkeesi ajassa ja tilassa on taidetta. Maalarilla on siveltimet. Sinulla on kehosi." -Anna Halprin

Yhteisön tanssihankkeet

ElinMaria ja Gabriel on osallistunut erilaisiin yhteisöllisiin tanssiprojekteihin.
Elokuva Impress on muotokuva viidestä ihmisestä, jotka osallistuivat När Vi Dansar (Kun tanssimme) -yhteisötanssiprojektiin. Hanke toteutettiin Dans i Västerbottenin tuella ja tanssijoiden ja hankkeen vetäjien ElinMaria Sydänvirran ja Gabriel Sydänvirran taiteellisessa johdossa sekä tiiviissä yhteistyössä tanssija ja elokuvantekijä Emelie Bomanin kanssa.

Tanssityöpajojen osallistujat eivät olleet tavanneet toisiaan aiemmin, eikä kenelläkään heistä ollut aiempaa kokemusta tanssin kanssa työskentelystä taiteellisesti. He tutustuivat toisiinsa intiimin prosessin kautta muistojensa avulla, keskustelun kautta, mutta ennen kaikkea kehon avulla.

Jokainen osallistuja valitsi tapahtuman, jonka hän on kokenut tai kokee parhaillaan ja joka on muuttanut hänen elämäänsä. Koreografien tuella he saivat välineitä luoda omia liikkeitä ja ilmaisuja valitsemansa tapahtuman pohjalta. Antamalla viiden ihmisen kuvata elämää muuttavia tapahtumia halusimme irrottautua perinteisestä dokumentaarisesta kerronnasta ja antaa liikkeen ottaa vallan siellä, missä sanat eivät riitä. Eri-ikäiset, eri elämänkokemuksen omaavat ja eri taustoista tulevat henkilöt ovat kaikki käyneet läpi jotain, joka on muuttanut heitä ja heidän elämäänsä. Läpikäymistään vaikeuksista huolimatta he ovat löytäneet voimansa. Haluamme kutsua yleisön tutustumaan heihin ja inspiroitumaan tästä voimasta. Heidän polkunsa tuhkasta uuteen sisäiseen paloon. Elokuva on paljon enemmän kuin pelkkä elokuva, ja uskomme, että katsoja tuntee tämän.

Tilauslomake
Ota yhteyttä!