Dans i naturen

ElinMaria dansar framför havet
Låt dig beröras av vinden, havets vågor, regndropparna efter ett åskväder, tystnaden i en mörk natt full av stjärnor, den viskande gamla skogen och fåglarnas symfoni. Naturen håller dig kvar i ögonblicket och knyter an till sensoriska perspektiv och upplevelser av livet. Naturen är ett utrymme för oss att bara vara och känna oss levande.
Välkommen att delta i våra dans i naturen-evenemang i Skärgårdshavets nationalpark och på andra platser i natur för att utforska naturen i dig.
Läs mera
Dokumentärfilm om skogsdansen i Seitseminen nationalpark

Testimonials

Skärgårdsdansen var en gripande och hjärtlig händelse som verkligen fick mig att knyta an till naturen, mig själv och andra. De viktiga delarna: Förtroendet för naturens förmåga att tala till oss, att vara närvarande och öppen för det okända, lekfullhetens underbara gåva, ramarna som gjorde allt möjligt ... den varma och tillåtande atmosfären. Djupet i min tillit till mig själv och min förmåga att acceptera mig själv och låta mig vara verkligt levande växte under denna tid tillsammans och efteråt. Jag är mycket glad att jag fick möjlighet att vara en del av detta - mitt innersta tack till er! Jag ser fram emot att röra mig med Moving Heart igen och bli rörd. <3

Monica Björk
Saaristotanssit

Tack för kursen Metsätanssit! Du är mycket professionell, vänlig och omtänksam när du vägleder och inspirerar andra människor. Allt på kursen var välorganiserat i varje detalj. Du skapade en trygg atmosfär och hjälpte till att få kontakt med mig själv, andra och naturen.

Silja Mäki
Metsätanssit

Meditativ poesi i rörelse. Med inbjudan från Moving Heart öppnas en port för att känna gemenskap och kärlek, en plats där alla växer genom intryck och uttryck. Villkorslös vägledning i naturen tillsammans med ElinMaria och Gabriel, i rörelse, tystnad och dans. Mer kärlek och harmoni.

Albin Sterner
Forest Dance, Sverige
Låt dig beröras av vinden, havets vågor, regndropparna efter ett åskväder, tystnaden i en mörk natt full av stjärnor, den viskande gamla skogen och fåglarnas symfoni. Naturen håller dig kvar i ögonblicket och knyter an till sensoriska perspektiv och upplevelser av livet. Naturen är ett utrymme för oss att bara vara och känna oss levande.
Välkommen att delta i våra dans i naturen-evenemang i Skärgårdshavets nationalpark och på andra platser i natur för att utforska naturen i dig.

Dans i naturen

DANCE IN NATUREN hämtar inspiration i ett utforskande av rörelse, instant composition, mindfulness och somatiska praktiker. Det latinska ordet soma betyder "den levande kroppen". Somatiska rörelse praktiker är ett område inom kropps-behandlingar och rörelsestudier som syftar till att uppleva och känna rörelse inifrån kroppen. När vi är i kontakt med våra kroppar som andas och lever förändrar och förvandlar vi perspektiven på världen som vi upplever den. Från denna plats att känna och vara kan vi få tillgång till poesin i allt som är. Vi skapar ett samspel och en tillhörighet med vår omgivning. I grund och botten kan vi när vi berör trädets bark samtidigt känna oss själva berörda av trädet.

Den levande kroppen

Vår förståelse av livet uppstår ur våra levande kroppar. Vi kan uppleva saker och ting - vi kan röra vid, höra och smaka - bara för att vi själva är en del av den värld som vi uppfattar! Kroppen som andas och förnimmer får näring från den miljö som omger oss. Vi kan faktiskt inte skiljas från naturen även om vår civilisation med sin teknik och arkitektur kan få oss att känna oss bortkopplade. Moving Heart vill skapa en upplevelse utan otaliga mänskliga artefakter som asfaltvägar och gatubelysning, virtuella verkligheter från telefoner, datorer och tv-skärmar. Med dans i naturen kan vi uppleva en starkare känsla av gemenskap i en tekniskt avancerad värld. Här kan du ge näring åt dina kroppsliga förnimmelser och ett rum bortom ord.

Forskning

visar att dans och natur har en helande förmåga och minskar stress och ökar välbefinnandet. Efter bara fem minuters promenad i skogen går pulsen ner och blodtrycket och stresshormonerna i blodet minskar. Hjärnans tillväxt är beroende av att stimuleras av det som finns i naturen; att höra fåglarnas sång, känna vinden och se alla naturliga former och färger. Att tillbringa tid i naturen med dans kan skapa nya perspektiv och en större tillgång till oss själva.

Kurser och retreats med Moving Heart

ElinMaria och Gabriel har tillbringat otaliga timmar, ibland månader, med att leva enkelt i naturen och utforska dans, meditation och yoga i och med naturen. Vi älskar att dela med oss av våra skatter och ta med dig till platser där naturen dominerar vårt sensoriska deltagande; i naturligt växande skogar med gamla träd och myrar, på öar utan bilar och fulla av väder och vind eller på snötäckta bergstoppar. De flesta av våra kurser och evenemang äger rum i områden där civilisationens ljud är begränsade eller obefintliga; i norra Finland och Sverige, på landsbygden eller i nationalparken i den finska skärgården. Denna del av världen anses ha en av den renaste naturen och den renaste luften att andas på jorden. Skärgårdens kulturlandskap och livsmiljöer hör till en av de mest varierande i Finland och tillhör Unescos biosfärreservat. Här kan du vila i ditt utforskande av rörelse och kroppslig medvetenhet, dela en måltid runt lägerelden eller sitta i tystnad under stjärnorna. Vi hoppas kunna ge näring åt relation till naturen, dig själv och få en känsla av att vara levande och hållen.

Låt dig beröras av vinden, regndropparna efter ett åskväder, tystnaden i en mörk natt full av stjärnor, den viskande gamla skogen och fåglarnas symfoni. Välkommen till oss för att utforska naturen i dig och bli berörd av naturen runt omkring dig.

Blankett för prenumeration
Kontaktformulär