Tanssi vanhustenhoidossa

Ryhmä pyörätuolissa istuvia vanhuksia tanssimassa.
Tanssi luo tilaa liikkeen ilolle, yhteisöllisyydelle ja runoudelle ilman sanoja. Harjoittelemme koordinaatiota, liikkuvuutta ja muistia. Tanssin avulla voimme antaa tilaa halulle kertoa tarinoita ja tehdä tilaa kehon sanattomalle tarinankerronnalle. 
Lue lisää

Asiakaspalaute

On hienoa, että kaltaisiasi ammattilaisia löytyy piristämään vanhusten elämää.

Erja Rajakangas, johtaja, vanhainkoti
Regnbågen/Palvelutalo

Tanssi vanhuksille

Tanssin avulla ylläpidämme koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta, rytmiä ja muistia. Aktivoimme aivoja ja ylläpidämme kehon motorisia taitoja. Tanssi tähtää ihmisessä olevaan terveeseen ja luo tilan, jossa jokainen osallistuu omilla ehdoillaan. Keskiössä on yhteisöllisyys ja ilo, jossa jokainen voi osallistua sellaisena kuin on tänään. Tanssi tapahtuu useimmiten tuolilla istuen. Siihen liittyvät rekvisiitat stimuloivat mielikuvitusta ja muistia, tuntoaistimuksiamme ja ovat apuvälineenä liikuntakyvyn lisäämisessä.

Tausta

ElinMarialla on monen vuoden kokemus tanssin ohjaamisesta vanhustenhoidossa, eikä hän lakkaa koskaan ihmettelemästä sitä taikaa, joka syntyy, kun kehon annetaan tapahtua ja musiikin tarttuvuus herättää muistoja ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Olen fasilitoinut kolme kehittämishanketta henkilökunnalle tanssin johtamisessa useissa vanhainkodeissa, myös muistisairaille, Ruotsissa vuosina 2013, 2014 ja 2015. Muun muassa yhteistyössä Lyckselen kunnan, Åren opintoyhdistyksen ja Uumajan Balletakademien kanssa. Vuodesta 2023 alkaen olen pitänyt säännöllisesti tansseja Korpisuomen vanhustenhoitokeskuksessa.

Tilauslomake
Ota yhteyttä!